Eestimaa...See on avatud olemise mererannad ja üksi olemise muinasjutu metsad,see on kevadine rändlinnuputus ja sügisene värviuputus,see on romantiline suveöövalgus ja pimestav härmatis talvepäevades.See on veel tuhat asja...Rändaja teed on siin otsatud...

четверг, 18 февраля 2010 г.

Zetod.Jalmar Vabarna.


Zetod on unikaalne kollektiiv, kes on tegutsenud juba aastast 2003. Tema juured on Setumaal ning oma muusikas kasutab ta setu rahvalaule, segades neid roki ja pungiga.

Zetode eestlaulja Jalmar Vabarna on tihedalt Viljandiga seotud: ta õpib kultuuriakadeemias pärimusmuusika erialal, juhendab siinses lastemuusikakoolis ansamblit ning esineb eeloleval suvel juba viiendat korda pärimusmuusika festivalil.

Esmalt jäävad tema juures silma vallatud lokid, särtsakas iseloom ja elavad silmad. Kes teda esinemas on näinud, täiendab aga pilti tõdemusega, et tegemist on väga andeka muusikuga.

Zetode lugu sai alguse kultuuriakadeemia pärimuskultuuri õppejõu Ene Lukka Jegikjani tõstatatud küsimusest, miks ei ole setu poistel oma bändi. Varsti pärast seda kirjutasidki nood valmis projektid ning leidsid oma juhendajaks Kristjan Priksi.

Päeval, mil hakati bändi reaalselt kokku panema, oli Värska kultuurikeskusesse kogunenud käputäis kohalikke noori. Nende hulgas olid ka tol ajal 13-aastane Jaanus Viskar ja 16-aastane Jalmar Vabarna, kes esitasid kitarride saatel «Põdralaulu», mis on tänini üks Zetode populaarsemaid lugusid.

Jalmar Vabarna puutus pärimusmuusikaga esimest korda kokku juba õige pisikesena. Eelkooliealisena osales ta setu laste leelokooris Laanetsirk ja pillimänguni jõudis siis, kui Värskas avati muusikakool.

Комментариев нет:

Отправить комментарий