Eestimaa...See on avatud olemise mererannad ja üksi olemise muinasjutu metsad,see on kevadine rändlinnuputus ja sügisene värviuputus,see on romantiline suveöövalgus ja pimestav härmatis talvepäevades.See on veel tuhat asja...Rändaja teed on siin otsatud...

пятница, 19 февраля 2010 г.

Leelopäev ehk setode laulupidu.Üritused 2010


XII leelopäeva tähistatakse Värskas sel aastal 10. juulil. Leelopäev on pika traditsiooniga suursündmus nn. setode laulupidu, kuhu tulevad kokku enamus seto leelokoore üle Eesti. Kuna samaaegselt toimub ka folkloorifestival Baltica, siis ootame osalema külalisi Soomest, Lätist, Venemaalt ja kaugemaltki. Sellel aastal on leelopäeva märksõnaks: seto kosja- ja pulmakombed. Üritus algab jumalateenistusega Värska kirikus, loetakse hingepalved lauluemadele ja leelopäeva taaselustajatele. Kontserdi eel algab rongkäik Seto Talumuuseumi õuelt peoplatsile. Leelopäeval esinevad seto koorid, tantsurühmad ja pillimehed ning külalisesinejad.

Kuulda saab järgmisi leelokoore: Leiko, Kuldatsäuk, Verska naiste leelokoor ja laste leelokoor Laanõtsirk Värskast; Mokornulga leelokoor, Helbi koor ja Tsibihärbläseq Obinitsast; Helmiline Mikitamäelt; Õiõ seto’, Sõsarõ, Siidisõsarõ ja Hõpõhõim Tallinnast; Kullakõsõ Põltsamaalt; Helmekaala Võrust; meeste laulupark Liinatsuraq Tartust.

Õhtul esineb ansambel „Klapp“, kelle muusika järgi saab tantsu keerutada südaööni.
Peoplatsil saab keha kinnitada, on avatud laste telk, toimub käsitöölaat.

Комментариев нет:

Отправить комментарий