Eestimaa...See on avatud olemise mererannad ja üksi olemise muinasjutu metsad,see on kevadine rändlinnuputus ja sügisene värviuputus,see on romantiline suveöövalgus ja pimestav härmatis talvepäevades.See on veel tuhat asja...Rändaja teed on siin otsatud...

суббота, 20 февраля 2010 г.

Kolodavitsa küla.





  • 1867. aastast pärit kaardile on kantud ka Kolossova küla, mis asus Setomaa piiril ja kuulus Võru kreisi koosseisu. Küla on läbi aegade olnud piiriala ja ajaloost on teada värvikaid legende ja fakte sõdadest, salakaubaveost ja muust, mis piiril toimunud.
  • Põhjasõjaaegne legend räägib kuis Karl XII väed Kolodavitsa all ümber piiratud. Otsitud siis abi kohalikult talumehelt. Talumees aitaski leida kõrvalise tee ja juhatas väed läbi soo. Taganemise käigus aga jäeti osa oma varast sohu. Sellest ajast nimetatakse seda Kuldjärve sooks. Igatahes jõudis see talumees oma pojad koolitada ja ehitas üles Liiva kõrtsi.
Praeguse küla territoorium on suur – hajaküla ühest otsast teise on ligi 10 km, teistpidi on küla pigistatud aga kahe raudteeharu vahele.

Комментариев нет:

Отправить комментарий