Eestimaa...See on avatud olemise mererannad ja üksi olemise muinasjutu metsad,see on kevadine rändlinnuputus ja sügisene värviuputus,see on romantiline suveöövalgus ja pimestav härmatis talvepäevades.See on veel tuhat asja...Rändaja teed on siin otsatud...

среда, 17 февраля 2010 г.

Setomaa vallad.Meremäe vald.



Meremäe vald. Meremäe vald on moodustatud 23. mail 1922. aastal. Kuulus Petseri maakonna koosseisu. Territoorium: 132 km² Meeksi oja, Piusa jõe ning Eesti-Vene kontrolljoone vahelisel alal.
Piirinaabrid: Vastseliina, Orava ja Värska vald Eesti Vabariigis ning Pankjavitsa ja Petseri vald Vene Föderatsiooni Pihkva oblasti Petseri rajoonis. Meremäe vald on üks osa ajaloolisest Setomaast, sellest omanäolise keele ja kultuuriga piirkonnast, kus veel tänapäevalgi on au sees vanad traditsioonid ja kombed.

Koos teiste Setomaa valdadega (Värska, Mikitamäe ja Misso) on Meremäe vald moodustanud ainulaadse maakonna piire ületava omavalitsuste liidu - Setomaa Valdade Liidu. Setomaa Valdade Liidu raames teostatakse projekte, mis hõlmavad lisaks neljale Setomaa vallale ka kontrolljoone taha jäävat Ida- Petserimaad.

Комментариев нет:

Отправить комментарий