Eestimaa...See on avatud olemise mererannad ja üksi olemise muinasjutu metsad,see on kevadine rändlinnuputus ja sügisene värviuputus,see on romantiline suveöövalgus ja pimestav härmatis talvepäevades.See on veel tuhat asja...Rändaja teed on siin otsatud...

воскресенье, 21 февраля 2010 г.

Toomapühapäev.


Ollõtuspühä


Nädal peale lihavõttepühi saabub ollõtuspühä e. väike-lihavõttepüha. Tolle ajani on taevaväravad lahti. Kes too nädal sureb, saab kohe taevasse. Väikesel lihavõttepäeval keedetakse ka mune ja käiakse kirikus. Peale jumalateenistust minnakse kääbaste peale, kus süüakse ja ülendatakse hingi. Hauad kaetakse valge linaga ja sinna peale pannakse söögid: liha, või, sai, mesi, sõir, kutja.

Koju tulles käidi kiikumas ja veeretati mune. Ollõtuspühal peeti peale kirikuaega kirmaseid. Kui külas oli tsässon, peeti jumalateenistust tsässona juures.

Комментариев нет:

Отправить комментарий