Eestimaa...See on avatud olemise mererannad ja üksi olemise muinasjutu metsad,see on kevadine rändlinnuputus ja sügisene värviuputus,see on romantiline suveöövalgus ja pimestav härmatis talvepäevades.See on veel tuhat asja...Rändaja teed on siin otsatud...

четверг, 18 февраля 2010 г.

Kuldne plaat.



15. aprillil 2009 toimus Tallinnas Meriton Grand Hotel’is auhinnagala „Kuldne Plaat 2009”, kus tunnustati Eesti edukamaid muusikailma tegijaid.
Aasta popmuusika auhinda „Kuldne Plaat” antakse valja Eesti Autorite Uhingu, Eesti Esitajate Liidu ja NCB Eesti faktiliste andmete alusel. Esimene „Kuldne Plaat” auhinnagala toimus 1998. aastal.
Seekord anti valja kuldsed plaadid kumnes pohikategoorias ning lisaks neli eriauhinda. Viimaste seas ka Viru Folgi eriauhind folkmuusika populariseerimise eest.



Auhinnagala avalood laulis-mangis Viru Folgi esineja ning populariseerija Tiia Paist Laane-Virumaa pealinnast.



„Selle auhinna palvib folgikollektiiv, kes on kandadele astunud koigile popmuusikutele, saavutades sellega enneolematu folgi populaarsuse kuulajate hulgas. Ja loomulikult on need Zetod!” lausus Peep Veedla Viru Folgi auhinda tutvustades.



Jalmar Vabarna eestlaulmisel lasid Zetod ainsate auhinnasaajatena laulu lahti ning avaldasid tanu lustakatele folkmuusikutele kohaselt regilaulu vormis.



Ka torti oodates kajas restoran Zetode laulust, selle kohale saabudes haarasid noad aga hoopis rahvamuusikavaimustuses Meie Mehe liikmed, lubades edaspidi hakata folgibandiks.

Комментариев нет:

Отправить комментарий