Eestimaa...See on avatud olemise mererannad ja üksi olemise muinasjutu metsad,see on kevadine rändlinnuputus ja sügisene värviuputus,see on romantiline suveöövalgus ja pimestav härmatis talvepäevades.See on veel tuhat asja...Rändaja teed on siin otsatud...

понедельник, 8 марта 2010 г.

Tallinna Merepäevad.



17.-19. juulil 2009 toimunud Tallinna Merepäevi külastas kolme päeva jooksul Admiraliteedi basseini ääres, Lennusadamas ja kultuurikilomeetril orienteeruvalt 50 000 inimest. Nii soojast vastuvõtust olid meelitatud ka siia saabunud meremehed, kes lubasid, et tulevad võimaluse korral Tallinna tagasi. „Ma olen Tallinnast palju head kuulnud, nüüd oli mul võimalus selle sadamaga ka ise tutvuda – jah, siin on tore,“ kiitis Taani laeva George Stage kapten Karl Zilmer. Sama meelt oli ka Norra iluduse, 1927. aastal valminud laeva Sörlandet meeskond. Tallinna Merepäevi külastas võistluse The Tall Ship s Races 2009 raames ka kümmekond ajaloolist purjelaeva - Christian Radich (Norra), George Stage (Taani), Sorlandet (Norra), Grossherzogin Elizabet (Saksamaa), Roald Amundsen (Saksamaa), Lord Nelson (Inglismaa), Eendraht (Holland), Kapitan Glowacki (Poola), Frederik Chopin (Poola). Eesti laevadest olid esindatud Lembit, Suur Tõll, Kalev, Torm, EVA-316, Admiral, Blue Sirius, Runbjärn, Lodi.

Tänavused Merepäevad tõestasid, et koos Jazzkaarega C-terminalis avatud Jazziala oli õige uuendus. Ka spetsiaalselt Merepäevade jaoks loodud kontsert Mere Gala ning laulu- ja tantsupeo lauludest ja tantsudest koosneva kava „Mereäärne lugu“ võttis publik väga hästi omaks. Loomulikult oli üks vaieldamatu hitt ka Väikeste Lõõtspillide Ühingu kontsert, mis meelitas Lennusadamasse uskumatult palju inimesi.

Lennusadamat ja Admiraliteedi basseini külastanutega vesteldes selgus, et linnarahvas tundis heameelt merepäevadeks püsti pandud kalaturu üle. Paljud tõdesid sedagi, et Tallinnas võiks aastaringselt üks korralik kalaturg tegutseda.

Tallinna Merepäevad 2010 toimuvad juba 16.-18. juuli 2010 Admiraliteedi basseini ääres, Lennusadamas ja Tallinna rannapromenaadil. Aastaks 2011, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn, kujuneb Merepäevadest pealinna rannaala olulisim sündmus. Tallinna Merepäevade 2009 toimusid Tallinna linna, Tallinna Sadama, Eesti Meremuuseumi, Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi, SA Tallinn 2011 ühisel ettevõtmisel ja SA Tallinn 2011 eestvedamisel. Tallinna Merepäevad 2009 edukale õnnestumisele aitasid suurtoetajatena kaasa Viking Line Eesti OÜ ja BLRT Grupp ning koostööpartnerid on Eesti Loots, Hansabuss, veeteedeamet, põllumajandusministeerium, keskkonnaministeerium, keskkonnaamet, keskkonnainspektsioon, Jazzkaar, Innovatsiooniaasta, Energiakeskus, Eesti Mereakadeemia, EMA Merekool, Admirali laev ja City Bike.

Suured tänud kõigile külalistele, toetajatele ja korraldajatele! Kohtumiseni Tallinna Merepäevadel 2010! AHOI!

Комментариев нет:

Отправить комментарий