Eestimaa...See on avatud olemise mererannad ja üksi olemise muinasjutu metsad,see on kevadine rändlinnuputus ja sügisene värviuputus,see on romantiline suveöövalgus ja pimestav härmatis talvepäevades.See on veel tuhat asja...Rändaja teed on siin otsatud...

среда, 10 марта 2010 г.

Eesti Merevägi.




Eesti Merevagi on Eesti Kaitsevae pohivaeliik, mis vastutab mereoperatsioonide eest. Merevae peamine eesmark on Eesti territoriaalvete kaitse ja pohiulesanne miinitorje. Merevae laevastik koosneb miinilaevadest ja miinitorjeoperatsioonide toetuseks kasutatavatest toetuslaevadest. Miinitorjevoimekuse arendamiseks soetatakse lisaks olemasolevatele Saksa paritolu miinilaevadele aastatel 2007-2009 Suurbritanniast kolm modernset Sandown-klassi miinijahtijat: Admiral Cowan, Sakala ja Ugandi.

Merevae laevade kodusadamaks on Tallinnas asuv Miinisadam. 2007.a avati Miinisadama renoveeritud kaid, mis rahuldavad hetkel koigi Eesti merevae laevade kaikohtade vajaduse. Samuti on Miinisadam voimeline vastu votma NATO ja teiste liitlasriikide sojalaevu ning tagama vajalikud sadamateenused.

Комментариев нет:

Отправить комментарий